Worksome blog

Her skriver vi om fleksibelt arbejde, work-life-balance, startup-tanker og teknologi.


Hans Peter Nielsen, den 1/2 - 2018

Worksomes freelanceundersøgelse 2018

Vi har netop gennemført en freelanceundersøgelse med 726 respondenter for at belyse selvstændige freelancere og konsulenters karriere, arbejdsliv, vilkår og præferencer.

Vi sætter tal og indsigter bag tendensen og sikrer, at debatten om freelanceøkonomien og fremtidens arbejdsmarked bygger på et solidt grundlag frem for løse hypoteser.

Læs videre »


Mathias Linnemann, den 21/11 - 2017

Mathias Linnemann, den 7/11 - 2017

Mathias Linnemann, den 7/11 - 2017

Mathias Linnemann, den 7/11 - 2017

Mathias Linnemann, den 7/11 - 2017

Mathias Linnemann, den 17/10 - 2017

Kronik: Den danske model overlever ikke fremtidens fleksible arbejdsmarked

OBS: Denne kronik blev trykt i Børsen den 15. oktober 2017. Læs hele historien på borsen.dk: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/181915/artikel.html#ixzz4vlouw4om
Arbejdsmarkedet vil forandre sig mere de næste fem år end i de sidste 100. Den danske model overlever ikke fremtidens fleksible arbejdsmarked og freelanceøkonomien, og der er behov for et nyt syn på arbejdslivetTryghed i ansættelsen. Det er det grundlag, som det danske arbejdsliv gennem årtier har opereret ud fra – “Den danske model”. Arbejdsmarkedet i Danmark har indtil nu haft en traditionel cyklus med krav om uddannelse og faste overenskomster med løntrin, pension og feriedage.

Det moderne arbejdsmarked har dog i fremtiden brug for, at tryghed ikke alene består i at beholde det samme arbejde år efter år. Tryghed handler for arbejdstagerne i stedet for om at sprede sine kompetencer ud på flere arbejdsgivere, så man ikke er sårbar. Det handler om at bringe sine spidskompetencer i spil der, hvor de gør den største forskel på ethvert tidspunkt.

For arbejdsgiverne handler det om at få åbnet dørene for de selvstændige freelancere, så vi kan fåbugt med den stigende talentmangel, der holder væksten tilbage.

Læs videre »


Mathias Linnemann, den 28/9 - 2017

Mathias Linnemann, den 22/8 - 2017

Virksomhederne hungrer efter IT talenter – Er din virksomhed klar til fremtiden?

Danmark vil mangle 19.000 IT-talenter i 2030!

 

I Danmark mangler der lige nu over 3000 IT-talenter og det forventes at vi vil mangle 19.000 IT-talenter i 2030. Størstedelen af danske virksomheder har således store udfordringer med at finde de nødvendige IT talenter og det hæmmer væksten. Ifølge CBS stiller det Danmark overfor en massiv udfordring. En større procentdel på 38% af virksomhederne oplever at manglen på IT talenter har en direkte målbar negativ konsekvens.

Læs videre »


Caroline Jakobsen, den 7/8 - 2017

Den yngre generation sætter rekord – Markant stigning i antallet af skiftende arbejdspladser

Den yngre generation har store forventninger og ønsker i forhold til deres arbejdsforhold på arbejdspladsen. De har tilmed særlige forventninger til, at du som arbejdsgiver tager højde for en fleksibel hverdag som imødekommer deres mobile behov.

Læs videre »