For freelancere Freelancere

Sådan får du freelance jobs på Worksome

Mathias Linnemann

Dette er en guide til, hvordan du kan optimere din profil og gøre dine chancer for at få freelance jobs på Worksome endnu bedre. Der er to væsentlige faktorer, der afgører, om du får jobs på Worksome. Den første er, hvor god en profil du har på platformen. Den anden er, hvor godt du løser opgaven for kunden, når du først har fået jobbet.


Følg vores 10 tips nedenfor der kortlægger, hvad du specifikt kan gøre for at øge dine chancer for at få freelance jobs på Worksome. Så er du garanteret at blive en freelance superstar.

 

Tip #1: Vælg din niche

Hvis du skal have flere jobs på Worksome, skal du vælge en niche, der passer til dine kernekompetencer. Virksomheder vil hellere vælge en, der er dygtig til lige præcis én eller to ting end en, der favner alt for bredt og måske ikke er god til noget af det. En for bred kernekompetence har overskriften: Projektleder. Og intet andet. For projektleder inden for hvad? Har du for eksempel erfaring med IT transformationer, er det bedre at skrive: IT projektleder med 10 års erfaring inden for SAFe. Sørg for at vælge en niche, du er passioneret omkring og hvor du har beviselig erfaring.

 

Tip #2: Tilføj dine kompetencer

For få kompetencer vil resultere i færre matches,  mens for mange kompetencer vil sprede dig for tyndt ud. Det optimale antal kompetencer er mellem 10-16. Sørg for at tilføje dine kompetencer i prioriteret rækkefølge med den kompetence, du kan bedst først. For eksempel: Grafisk Design, Digitalt Design, Koncept Udvikling, etc. Sørg for at bruge ord, der beskriver dine kompetencer, ikke ord der beskriver dig som person, såsom: Pålidelig, ansvarsfuld eller hårdtarbejdende. Det kan du skrive ind i selve din profilbeskrivelse.

 

Tip #3: Brand dig selv og vis dine tidligere erfaringer

Som freelancer er du dit eget brand. Du kan være den dygtigste mand eller kvinde inden for dit felt, men hvis du ikke kan finde ud af at kommunikere det, er sandsynligheden for, du får freelance jobs på Worksome lavere. Du skal derfor tænke på dine freelance profil på Worksome som dit online CV, hvor virksomhederne kan dykke ned i dine tidligere erfaringer og kompetencer. Virksomheder vil se beviser for, hvad du kan. Sørg derfor for at tilføje information om din uddannelse, erhvervserfaring og dine specifikke skills. Det vil hjælpe dig til at få flere jobs.

 

Tip #4: Lav en god profiltekst

Brug noget tid på at tænke over, hvad der skal være din overskrift og selve din profiltekst. Hvordan vil du gerne præsentere dig selv over for virksomheder? Hvordan kan dine kompetencer hjælpe med at løse virksomheders behov? Skriv en klar overskrift, der kort opsummerer dig som f.eks.: SEO ekspert med 10 års erfaring. I profilteksten kan du dykke ned i din professionelle og uddannelsesmæssige baggrund, dine kompetencer, samt hvad du konkret kan hjælpe virksomheder med. Lad være med at skrive, hvad du laver i din fritid. Hold det professionelt.  

 

Tip #5: Vælg et professionelt profilbillede

Dette leder os til tip #5: Vælg et professionelt profilbillede. Dine potentielle fremtidige kunder skal helst tage dig seriøst, så vælg et profilbillede, der er lige præcis dét. Lad dine selfies blive på Facebook 😉

 

Tip #6: Vær professionel

Du har vundet jobbet. Yes! Nu er det et spørgsmål om, hvor professionelt du opfører dig. Virksomhederne ser dig som en investering. Derfor skal du sørge for at holde, hvad du lover, komme til tiden, overholde deadlines, sørge for god kommunikation mellem dig og kunden, og at opgaven bliver løst tilfredsstillende. Dette vil give dig bedre ratings og derfor også en bedre chance for at få flere freelance jobs på Worksome.

 

Tip #7: Forstå kundens behov

Brug noget tid på at lære din kunde godt at kende, så du kan skræddersy din løsning til præcis deres behov. Tal med din kontaktperson i virksomheden om behov, muligheder og udfordringer. Find ud af, hvordan du bedst kan hjælpe dem. Du vil finde ud af, at det er meget nemmere at levere et godt slutprodukt, når du forstår kunden. Dette er nøglen til at få flere freelance jobs på Worksome, fordi du så får bedre ratings.

 

Tip #8: Kommuniker, kommuniker, kommuniker

Misforståelser er den største årsag til at en opgave ikke ender som ønsket. Derfor er det vigtigt at sørge for holde en god kommunikation med virksomheden. Det er altid en god idé at stille spørgsmål til opgaven, før arbejdet påbegyndes. Vær sikker på, du har forstået, hvad der er krævet af dig, hvornår du skal aflevere noget til kunden og hvor ofte. Bed om sparring, hvis du rammer en mur. Det er i virksomhedens interesse at hjælpe dig godt i mål, selvom de selvfølgelig regner med, du kan dit fag.

 

Følger du disse steps til at få flere freelance jobs på Worksome, er du så godt rustet som man kan være for at lykkes med dit freelanceliv. Er du interesseret i at lære mere, så læs: Hvornår er det okay at sige nej tak til et freelance job, der giver dig et indblik i, hvordan du skal tackle afslag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opret gratis jobopslag og få 5 bud på 24 timer. *

Det tager kun 5 minutter at komme i gang!

Opret gratis jobopslag Er du freelancer?